On another, unrelated matter..

"Du blir nog snart fullvuxen om du fortsätter sådär, sa homsan. Du blir som pappa och mamma och det är rätt åt dig. Sen ser du och hör du på det vanliga sättet, jag menar du varken ser eller hör och sen är det slut med dig.
Åhå, sa lillebror och började äta jord."

-Tove Jansson




Har just nu bara en sak att säga...

It´s on.



Midsommar.

Ibland blir inte saker om man tänkt sig. Hoppas att mina vänner hade roligt.

På agendan för tillfället är jakten på min motivation att göra något alls. Jag orkar inte städa, inte tvätta och framför allt inte plugga. Jag har lite för mycket i huvudet just nu för att kunna uppfylla någon av mina missions på ett tillfredställande sätt. Men jag måste ta itu med saker snart, så att inte allt stagnerar. Jag är lite bitter och less, men kan nu bara avvakta med andan i halsen tills det dimper ner ett svar i min inbox. Först då kan jag ta ställning till om det är läge att vara vuxen och skärpt eller om jag lika gärna kan stampa med foten i marken, skrika och pluta med underläppen i en min värdig Lotta på Bråkmakargatan. Vi får se. Imorron sker ett möte som jag inte ska vara med på, men som nog kan vara smått avgörande för utgången av mitt arbete. Det känns bittert, samtidigt som jag har fullt förtroende att det kommer att kämpas för att min röst ska göras hörd. Vi får väl se om det skriks för döva öron eller inte.

Flykt till Örebro tidigare i veckan. Blev behandlad som en prinsessa. Mycket uppskattat. Sånt kan man gärna vänja sig vid. :) Hamnade på svensexa gjorde jag också, lustigt nog. Inte alla flickor som får det. Medan de tappra männen krigade älskade myggen mig och jag gjorde små piruetter för att bli av med dem. Tyvärr hjälpte det inte. Jag är helt enkelt för underbar.

Peppning nu. Städning nu. Och kanske även möblera lite i mitt huvud, för ett icke så förvirrande resultat.


På tal om konstruktivitet....


Konstruktiv.

Idag är det författning av konsruktiva mail som gäller. Vilken sort kan ni som har mig som vän på facebook utläsa lite mer om, då jag fortfarande bedriver självcensur.

I alla fall så ska saker lösas, och jag ska få välbehövlig fulvinströst av Baloo. Sophy springer och gömmer sig i ett litet hörn av Sverige vi kallar Örebro ett par dagar. Finns anträffbar på telefon för få utvalda. ;)


Mannen till höger gör fulvin i världsklass. :D

Krig.

Nu är det krig. Men på grund av självcensur flyttas slagfältet till balkonghäng och fulvinfyllor.

Annars är det mest batteriladdning som gäller. Finbesök förra helgen. SötWilson med medföljande balkonghäng.


Söta mongon 1 och 2.


Sött mongo 3.

I övrigt vet jag att alla väntar med spänning på uppdatering om hur det går med min tå. Ni ska inte längre sväva i ovisshet. Här kommer senaste bilden. Jag borde bli fotmodell! :D


Porr.


Förrädare.

Jag har idag gjort något som jag egentligen inte riktigt känner att jag har moralen till. Och förlåt alla som litade på mig och förutsatte min lojalitet. Jag kände bara att detta är något jag måste göra, nu när jag börjar bli smått irriterad och trött på det mesta.

Jag slog idag ett telefonsamtal till Arvid, som är GC för Vintergatan säkerhet och frågade om han hade en plats till mig. Det hade han (Det faktum att han hade en exellent telefonröst gjorde inte saken sämre). Vi pratade lite och jag råkade nog koppla på Sophycharmen automatiskt och sa nog att jag både var ledig och villig (att komma ner tidigare än på torsdagen och jobba) och fantastisk (över lag). Vi skrattade massor och han skrev upp mig i databasen. Jag har ju sökt jobbet som Stf GC för Backstageteamet, vilket jag sa till honom och han sa att om jag fick det så skulle det gå att lösa sig.

Det känns som en bra kompromiss, eftersom jag är lite smått irriterad på att inte ha hört något vettigt från någon på Säk Backstage och inte heller ha fått något mail av vare sig ledningen eller den tjej som är utnämnd till GC. Jag hade i alla fall velat få ett "tack för din ansökan, men tyvärr gick jobbet till någon annan". Jag hade sett fram emot att få jobba med Burken, Sassa och det andra söta folket på Backstage, men de verkar inte heller ha hört något, och jag ville vara säker på att få jobb. Festivalen närmar sig med stormsteg och jag vill inte stå där utan jobb dagen innan allt drar igång...


Kanske får jag se dessa trevliga herrar....:D

Sol.

Vaknade med ett leende och sol i sinnet.
Sjukligt förkyld, men glad.
Kaffe och en cigg innan tunnelbanan hem.
Strålande ögon.
Tack.
Ses snart igen hoppas jag.


Solen lyste inte på utsidan dock. Gjorde inget.

The masked truth.

Slö lördag idag. Ungefär som igår, men idag med pikanta inslag av tvätt och hudvård. Jag bestämde mig för att i sann Bridget Jonesanda noppa ögonbrynen och lägga ansiktsmask och greja. Inte varje dag sånt händer när det gäller mig, jag brukar oftast vara sådär naturligt vacker. :P Men jag kände att det var dags nu, när tiden finns och min tå gör mig immobil i alla fall. Jag tycker att det är lite tråkigt att sitta i soffan, men jag kan säga att det inte finns något som är så upppiggande som hemmagjord ansiktsmask av honung och en sockerskrubb. Kanske finns det mer som gör mitt sinne lite smått lätt och fluffigt, men eventuellt mer om det någon annan dag...

Detta blir troligtvis mitt första och enda blogginlägg om skönhet och mode, så håll tillgodo. :P


honungsmask ger ett helt nytt perspektiv till begreppet
söt...

Lycka.

Bra dag idag. Trots besök på vårdcentralen med min tå. Distriktssköterskan tyckte oerhört synd om mig, men plåstrade om mig och gav mig kompresser och grejer, samt en uppföljningstid på måndag. Vi får helt enkelt se om tån ramlar av eller inte. Jag chansar på att den gör det.

I övrigt är det en bra dag idag, som påföljd av en jättebra gårdagskväll. Mycket att fira tillsammans med sötaste flickorna. Grattis till både Johanna och Sara som har fått jobb. Ni är bäst! God mat på Grappa och sen öl på Bishop´s. Går inte att ha det bättre.

Idag har jag äntligen lyckats ta mig till biblioteket och gjort rätt för mig. Sjukt fattig blev jag på köpet. Men jag får skylla mig själv, som inte lämnar tillbaka böcker i tid. Efter att ha fått grönt ljus, bokstavligen, för att låna flera böcker så sprang jag iväg till denna efterlängtade hylla, som jag har saknat mycket stundvis under min tre år på informationsdesign; Ghyllan. För er ickenördiga som inte vet vad det betyder är det hyllan för Litteraturvetenskap. Jag har en nästan ömt intim relation med den hyllan sen jag började läsa litteratur på ett seriöst sätt. Nästan allt jag kan om litteratur har jag lärt mig av den hyllan.

Idag fick jag plocka på mig boken Chick Lit av Maria Nilson, som ingår som kurslitteratur till min sommarkurs i ämnet. Det ska bli rätt spännnande faktiskt, för jag har verkligen ingen relation til chick lit alls. Jag tänker typ Marian Keys när jag hör begreppet, och jag har inte läst något alls av henne. Jag hoppas på att ramla på något riktigt spännande och kanske spräcka lite fördomar om tantsnusk. :P

Tog mig en tur till Myrorna också, för att jag fick ett infall och tyckte att jag behövde köpa ett ex av George Orwells 1984, vilket naturligtvis resulterade i att jag köpte massa böcker till mig själv, men inte just den, för den fanns inte. Mycket synd. Kom hem med två säkra kort och två chansningar:
Beppe Wolgers - Mina memoarer del 3. (chansning)
Astrid Lindgren - Bröderna Lejonhjärta (säker)
Torbjörn Flygt - Underdog (säker)
Cuck Klosterman - Sex, droger och kalaspuffar (chansning)

Så nu blir det balkonghäng med filt och kaffe samt boken Den moderna kvinnans guide till sex och europeiska tänkare, som jag snubblade över medan jag scannade Hcehyllorna (jaja, skönlitteratur). Jag har läst något kapitel och tyckte att den verkade vara chick lit med en fin touch av Nietzsche, och vem vill inte ha en så spännande kombination?

Puss på er.


perfekt sommarnöje, enligt NY Times. ;)

KlantSophy.

Slog upp hela sin tå i porten till trappuppgången igår, me hemska konsekvenser som följd. :P


enjoy everybody. :P

Skynda långsamt.

Det är halvfart som gäller nu. Allt tar den tid det måste ta, för att jag ska ha så mycket energi över som jag behöver för att återhämta mig. Dock fungerar hjärnan fortfarande på högvarv. Så mycket tankar, i så många steg hela tiden att jag måste säga åt den att det är okej ändå.

Intensivstädade hela min knarkarkvart på en halvtimme igår ikväll, för spontanbesök som visade sig bli mycket välkommet. Kaffe och samtal som var bra mycket intressantare än filmen vi skulle titta på. Det är inte varje dag det händer. Hoppas på en favorit i repris inom en inte alltför avlägsen framtid....

Idag njuter jag av den nästan sexiga upplevelsen av att gå på nystädade golv. Det händer inte alltför ofta hemma hos mig, och det gäller att passa på. Funderar på att dessutom fira det hela med lite blommor. Men dem äter säkert katterna upp i alla fall. Det är så skönt att bara strosa runt och vara i nuet. Glädjas över en renskrubbad diskbänk och att mn gitarr äntligen är upphängd på väggen istället för att den ligger på mitt köksbord och tar plats.

Idag nostalgirippar jag dessutom till musik jag älskar men som fallit ur minnet lite. Musik som berör mig så djupt att min själv skälver och darrar.


En av de mest rörande, mest dynamiska sånger som någonsin snuddat min själ.


Vackraste vidoen, av vackraste bandet.

Kärlek till er som har hjälpt mig igenom allt. <3

Mållinje.

Jag gjorde det.
Förra veckan plöjde jag igenom de allra största deadlinesen under vårterminen. Redovisning av Giraffprojektet och inlämning av examensarbetet. Det känns konstigt, och min hjärna har gått på halvfartsmode sen dess. Men jag har ju en vecka kvar nu, så jag måste orka kämpa lite till.

Pendulum och motivationsbrist helt enkelt.


vår Giraff. :D

RSS 2.0