Solsken och snålblåst.

Struntade i hårdpluggandet (ehmn...) idag och gick på en riktig långpromenad. Idag var Eskilstuna Älsklingstuna, vilket det är ibland. Solen sken, men det blåste så mycket att när jag kom ner till Munktell så kändes det som att jag skulle gå sönder lite. Men det var värt det. Det känns i kroppen att jag var ute i nästan två timmar, men det var verkligen otroligt skönt. Bara jag och mina hjärnspöken.

Lite foton från promenaden blev det också.


Är han inte väldigt lik någon...hmm...


Gamla Tunaforsfabriken. Jag är så kär i arbetarkulturarv!


Gamla staden...


Gula villan.


Vår.

Kaffetankar.

Återigen positionerad i fåtöljen i mitt vardagsrum. Den enda platsen i min lägenhet som är både bekväm och tillräckligt upplyst för att plugga när klockan är mitt i natten. Har faktiskt fått en del gjort idag, och jag har fortfarande energi nog att plugga liiiite till innan det är dags att gå och lägga sig.

Har spenderat eftermiddagen och kvällen med sötaste minipuman LS. Massor av skratt och svammel över glass och alldeles för mycket kaffe. Bästa sortens kvalitetstid måste jag säga. Kanske var vi inte så effektiva rent studemässigt som vi skulle ha önskat, men jag har i alla fall fått mer gjort än jag har fått på hela förra veckan känns det som. Jag har skrivit i alla fall typ 5 sidor nu. Bara typ 30 kvar. :P

Sin city, Loka citron, kelsjukkatt i knät och mer koffein i kroppen är det som står på agendan för kvällen. Sova är inte att tänka på, då grannarna under mig har fest. Skulle dock ha behövt gå och lägga mig tidigt, då jag inte kom i säng förrän framåt småtimmarna inatt. Dygnsrytm? Nej, det är inte så jag jobbar.

Det börjar bli varmare och varmare nu. Mer behagligt att vara ute, slippa halka omkring och frysa. Solglasögonen invigdes i helgen. Det lyfter sinnet så otroligt mycket. Världen börjar se så himla mycket ljusare ut, och med solen kommer de lätta tankarna....;) Ser fram emot dagen jag har tid att ta en fika på någon av uteserveringarna som har öppnat. Vem vill hålla mig sällskap? Du, jag, filt och kaffe i solen? Dejt?


Sötpuma på näst senaste kaffedejten.

Fredagssvammel.

Soffhäng ikväll. Jag har äntligen fått lite gjort idag. Skrivit en del om kvalitativa intervjumetoder och har fått ihop nästan en hel sida. Bara typ...30 kvar. Suck. Jag skulle verkligen behöva motivationen. Det är inte långt kvar nu, och jag känner mig inte ens stressad. Kanske orkar jag inte stressa mer. Min kropp är kanske inte mottaglig mot stress längre, utan stänger bara av? Det hade varit skönt på ett sätt. Jag reflekterade över att jag inte har haft några ordentliga stresssymptom sen i mitten av februari nu. Lite hjärtklappning och panikångest då och då, men jag är mycket bättre på att kontrollera det nu. Framför allt skolarbetet.

Det har varit en bra dag idag. Vaknade och fick veta att jag fått VG på min forskningsprocesskurs. Det kändes skönt och gav energi. Fick också veta att jag fått VG på den jävla slitiga seminarieuppsatsen och ppt.n som jag slet mitt hår över för ett par veckor den. Det kändes obeskrivligt skönt, för mycket av det jag själv bidragit med lyftes fram som speciellt bra. Fylld av positiv energi bestämde jag mig för att ta tjuren vid hornen och öppna min deklaration. Jag har varit rädd för den, för att jag har fått betala rätt stora summor de två senaste åren, och jag har förberett mig på det värsta. Men till min förvåning visade det sig att jag fick tillbaka pengar. Inte mycket, men jag som räknade med att få betala ett par tusen med pengar som jag inte har började nästan gråta av glädje. det gäller att ta vara på de små glädjeämnena i livet.

Idag fanns det vitsippor på min promenadväg. <3


Jag längtar tills det ser ut såhär...

Mitten på slutet

7 veckor kvar på mitt exjobb. Jag är rädd. Jag kommer ingenstans. Jag sliter mitt hår och hittar massor, men det kommer inget ur mig. Mitt huvud är för stort ibland tror jag. För många viljor.

Tjälis i helen. Det var episkt. Många nya bekantskaper. Nya insikter. Men jag orkar inte skriva om det nu.

Ikväll så tänker jag bara tipsa om det här fantastiska klippet från TED, som fick mig att börja gråta lite. Hennes röst och hennes inställning till konsten och bakgrundsforskning gör mig både rörd och berörd. Jag kommer att lyssna på detta hela natten. Hon är fantastiskt sällskap till min ensamma robotforskning.


PechaKucha?

Sprang ur sängen i morse, 45 minuter för sent. Jag har inte ens vaknat av klockan när den ringde 6.30. Jobbigt. Det var en sån där kväll igår. Hatar dem. Men det börjar släppa nu. Lite i alla fall.

Giraffmöte i morse. Jag sprang till skolan på 22 minuter i mina blåa, inte alls ergonomiskt utformade sneakers och ramlade med andan i halsen ner på bänken bredvid MN och KL. Det är rätt bra jobbat med tanke på att jag har ca 3 km skolväg och en väska full med kaffe och böcker. Men skam den som ger sig. Eller är fattig, eftersom vi har kommit överrens om att om man är mer än 15 minuter sen så bjuder man resten av gruppen på fika. Fikan för dagen stod istället ME för. Tack tack.

Sprang upp till min exjobbshandledare efter lunchen. Hon är verkligen guld värd. Hon säger åt mig att jag får göra vad jag vill, så länge jag inte börjar med raketforskning. Det låter bra. Jag gör ju som jag vill lite hela tiden gällande min utbildning, så jag tror att Minna och jag är en match made in heaven. Hon slänger iväg massor av tankar och namn till mig, och jag suger in allt som en liten tvättsvamp och tror att jag kan göra allt jag vill i hela världen. Jag gillar det skarpt. Kanske behöver jag landa lite efter våra möten, men hellre hybris än kassast i hela världen, som är mitt nturliga tillstånd gällande exjobbet.

Minna ville att jag skullle överväga att lägga upp min exjobbspresentation som en 20x20 PechaKucha presentation. Det verkar oerhört intressant, och hon pratade massor om inernationella kontakter och kreativitet. Jag ska tänka lite mer på det, men det lockar massor.

Nehe, nog med hybris. Badkar istället. Puss på mina älsklingar. Jag ska komma ihåg er när jag är interntionellt känd. ;)


Påsk

Jag firar inte påsk egentligen. Det är en konstig religiös högtid som nog egentligen bara är rolig för dem som tror på Gud. Men den ger möjlighet till några dagars kassa ursäkter för att inte plugga så mycket som jag skulle behöva. Studenter har ju egentligen inte lov alls, men man kan oftast ta sig lov en dag eller två för att kunna njuta av solen och umgås med sina vänner. Det gjorde jag den här veckan.

Sol. Påskililjor. Blå Sneaky Steves på br asfalt, rullande över gruset som har blivit kvar när snän smält. Det är livet ibland att kunna gå till ICA i enbart huvtröja och halsduk, istället för tjockaste vinterjackan och mössa tillverkad för polarvinter. Det är underbart. Igår när jag var på väg ner till ICA för att träffa ML, LÖ och JP så upptäckte jag till min förtjusning att det har slagit ut Krokusar och Snödroppar lite var stans i rabatterna. Jag skuttade som ett litet barn längs trottoaren och blev uttittad av bilisterna som åkte förbi. Jag tycke så synd om dem som valt att sitta inne i plåtlådorna när man kunde dansa fram över gatorna i solskenet.

Påsklunch och påskmiddag med ML, LÖ och JP igår. Det var helt perfekt och lagom avancerat. Skratt, prat och något glas vin förgyllde kvällen. Jag njuter så av att ha vänner som er.

Nu är man mätt så att det räcker för en hel vecka. Bra förvisso, för mitt kylskåp skramlar otäckt tomt. Det gäller att hushålla med pengarna, speciellt nu när jag åker till Tjälis på fredag och AG ska betalas och lite sånt. Sophy kör på Eruoshopperdieten.

Nu blir det lite mer städning och lite mer plugg. Varma påskhälsningar till mina vänner runt om i världen. Jag tänker på er.


Vad vill jag egentligen?

Lätt oproduktiv vecka den här veckan. Min kropp har gått på sparlåga, och jag har knappt orkat börja på mitt exjobb. Det är så mycket tankar i huvudet, så mycket oro för framtiden att man blir lite lamslagen.

För att eliminera lite av framtidsångesten har jag inatt sökt kurser på studera.nu. Det är i alla fall en back up plan utifall jag inte får tag på ett jobb. Jag har hittat en kurs i project management på 30 hp på Malmö Högskola, och en kurs i Media - och kommunikationsvetenskap på 30 hp på Linnéuniversietet, med Kalmar som sudieort. Jag tror att jag skulle få ut mer av kursen i project management, men av någon anledning så lockar Kalmar mer som stad just nu. Det är lite ironiskt egentligen, eftersom jag har velat komma tillbaka till Malmö sen jag gjorde slut med NG för en herrans massa år sen. Men jag känner ingen längre, även om gatorna kommer att vara bekanta under mina fötter, i alla fall mestadels. Men Kalmar har ett studentliv, vilket gör allt så mycket lättare när det gäller att skaffa nya vänner och sånt...jag är ju till syvende och sist en mycket blyg flicka. Men Kalmar...jag vet inget alls om Kalmar. Jag har aldrig varit i Kalmar ens. Det är ju kanske också ett äventyr. Eller så flyttar jag till Göteborg och läser Nederländska ett halvår och sen flytta iväg till Amsterdam. Men då måste jag ha en lite mer klar plan på vad jag vill göra med livet. Varför ska det vara så svårt för?


Den lilla stora staden Malmö...


...eller söta lilla Kalmar...


...eller det stora äventyret?

RSS 2.0